search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Οργή ΣΥΡΙΖΑ: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα

24.09.2020 13:34
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται - Ασυνεννοησία στο σημείο μηδέν της πανδημίας - Media

 

Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεσε άρθρο σε πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και το οποίο αναφέρεται σε νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το e-tetradio, άρθρο του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται σε νέα διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ, καθώς προβλέπεται «η ανάθεση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίησή τους αναφορικά με την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διασπορά του ιού. Οι αρμοδιότητες για τους όρους και προϋποθέσεις ανατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον υπουργό Οικονομικών».

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλά για νέα «λίστα Πέτσα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας:

– Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

– Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση.

– Δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Αλλά ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει.

Όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση Μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική.

Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30