search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:12
MENU CLOSE

«Τα μαζεύει» άρον-άρον ο Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

24.09.2020 18:55
«Τα μαζεύει» άρον-άρον ο Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών - Media
 
Να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν εναγωνίως οι επιτελείς του Τραμπ, καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τόσο πιο προκλητικός και απρόβλεπτος γίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Έτσι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι Μακ Ενάνι διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους, σε τακτική ενημέρωση, ότι ο Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και η μετάβαση στη νέα προεδρία θα γίνει ομαλά.
 
«Ο πρόεδρος θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας», είπε η Μακ Ενάνι, όταν πιέστηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας είπε ότι «θα δούμε τι θα γίνει».
 
Αν και το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα έχει τις δικλείδες που διασφαλίζουν ομαλότητα στις διάδοχες καταστάσεις, εδώ και καιρό ο Τραμπ επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει μπουρλότο στην εκλογική διαδικασία, επικεντρώνοντας τις επιθέσεις του κυρίως στις επιστολικές ψήφους.
 
Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν «εκρηκτικές καταστάσεις τον Νοέμβριο, ακόμα και εξέχοντα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ξεκαθάρισαν ότι τάσσονται υπέρ της «ειρηνικής μεταβίβασης» της εξουσίας που, όπως σημείωσαν, κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Κεντάκι, Μιτς ΜακΚόνελ, ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στο Twitter ότι «ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση, όπως συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια από το 1792».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01