search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:41
MENU CLOSE

Εφημερίδα «Σοζτζού»: Τι πρότεινε η Γερμανία σε Ελλάδα και Τουρκία

24.09.2020 19:00
Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές, παρά τα Βαρώσια - Ο Τσαβούσογλου δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία, λέει ο Δένδιας - Media

 

Αποστρατικοποίηση και των δύο ακτών του Αιγαίου φέρεται να πρότεινε η Γερμανία σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σοζτζού».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η Γερμανία, προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να ξεκινήσει ο διάλογος, φέρεται να πρότεινε στην Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα νησιά του Αιγαίου, που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και αντίστοιχα στην Τουρκία να καταργήσει τη Στρατιά του Αιγαίου.

Η στρατιά του Αιγαίου εγκαθιδρύθηκε στη Σμύρνη στις 20 Ιουλίου του 1975 ως απάντηση στη στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών κι ενώ οι σχέσεις των δυο χωρών είχαν φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο λόγω του Κυπριακού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01