24/10/2020 15:01:43

Σκυλακάκης: Απεύχομαι ένα δεύτερο lockdown αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω

Σκυλακάκης: Απεύχομαι ένα δεύτερο lockdown αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω - Media

 

Στο ερώτημα αν η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

«Αν πάμε σε lockdown στην Αττική, το απεύχομαι αλλά δεν το αποκλείω τελείως. Δεν θα κρατήσει τόσο πολύ αλλά μισή διάρκεια από προηγούμενο. Τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι 1-2 μονάδες αλλά όχι κάτι εκτός δυνατότητας οικονομίας μας να το αντέξει. Θα πλήξει ασφαλώς το έλλειμμα. Αλλα το κυριότερο θα καθυστερήσει ανάκαμψη οικονομίας και θα ξαναχτυπήσει εταιρίες που τώρα σηκώνουν κεφάλι. Κι εκεί θα χρειαστεί άμεση βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου lockdown «είχαμε μια απώλεια του 15%». 

«Αν υποθέσουμε ότι θα διαρκέσει ένα 20ήμερο τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι μία με δύο μονάδες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι ανησυχεί πως αυτό θα καθυστερήσει την ανάταξη της οικονομίας.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.