search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη ο Μάικ Πομπέο – Οι συμβολισμοί της επίσκεψής του

27.09.2020 19:52
Πομπέο: Η Τουρκία επιδεινώνει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Media

 

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Η Θεσσαλονίκη θα είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στη στρατιωτική βάση της Σούδας μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα μέσα σ’ έναν χρόνο, όπως επισημάνθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και αυτό σε συνδυασμό με την επιλογή του να “σπάσει” την παράδοση των ίσων αποστάσεων, που ήθελε πάντα Αμερικανούς αξιωματούχους να περνούν και από την Τουρκία μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα, φανερώνει πολλά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο, αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ το βράδυ της Δευτέρας θα δειπνήσει με τον Πρωθυπουργό στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Την Τρίτη το πρωί θα πάνε μαζί στη βάση της Σούδας, που προσλαμβάνει έναν σαφώς πιο αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδος και ΗΠΑ αλλά βεβαίως και των σκέψεων της αμερικανικής διακυβέρνησης να μην έχει η βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία το μονοπώλιο του αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι και τα εξοπλιστικά καθώς υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για το πλάνο που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ να ναυπηγηθούν 4 νέες φρεγάτες και να αναβαθμιστούν και οι φρεγάτες ΜΕΚΟ.

Πηγή: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01