27/10/2020 08:30:05

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ομολόγων

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ομολόγων  - Media

 

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 0,26%, του 10ετους στο επίπεδο του 1,035 και του 15ετους η απόδοση παρέμεινε στο 1,16%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 180 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 46 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,03% από 1,01% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,53%.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε χαμηλά επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα στα 1,1616 δολ. από το επίπεδο των 1,167 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ Γ. Κύρτσου στη διάρκεια ακρόασης της στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί την ισοτιμία του ευρώ, χωρίς να θέτει στόχους, καθώς αυτή επηρεάζει το επίπεδο των τιμών και τον πληθωρισμό.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1670 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.