search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Τήνος το νησί σκατζόχοιρος: Ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των κατοίκων κατά των ανεμογεννητριών (Video)

29.09.2020 11:29
Τήνος το νησί σκατζόχοιρος: Ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των κατοίκων κατά των ανεμογεννητριών (Video) - Media

 

Τις προσπάθειες των κατοίκων της Τήνου να εμποδίσουν την κατασκευή βιομηχανικού αιολικού πάρκου σε τοποθεσία φυσικού κάλλους κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς, καταγράφει το εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ «Το Νησί Σκαντζόχοιρος – Τήνος είναι το νησί».

Σε αυτό μιλούν για τον αγώνα τους στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ντόπιοι επιχειρηματίες και κάτοικοι, είτε ως πολίτες είτε με τις επιστημονικές τους ιδιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί έχει εγκριθεί η κατασκευή αιολικού πάρκου με ανεμογεννήτριες που θα ξεπερνούν τα 100 μέτρα ύψος ως ιδιωτική επένδυση, χωρίς δηλαδή καμία ανταποδοτικότητα για τους κατοίκους.

Η εταιρεία έχει στραφεί με αγωγές μεμονωμένα κατά κατοίκων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι οι εικόνες ξυλοδαρμού κατοίκων που εμπόδιζαν τις εργασίες από τα ΜΑΤ, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μαχητικές κινητοποιήσεις στο νησί, που συχνά – πυκνά κόβεται στα δύο καθώς η αστυνομία κλείνει τους δρόμους για να περνούν απρόσκοπτα τα βαρέα οχήματα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42