search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Εκνευρισμός και απειλές Τσελίκ κατά της Ελλάδας: «Η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη»

29.09.2020 16:33
«Βγάζει γλώσσα» ο Τσελίκ: Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη - Media
 
Έντονος εκνευρισμός φαίνεται ότι επικρατεί στην Άγκυρα από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, αλλά και προ εβδομάδων στην Κύπρο, κάτι που έγινε εμφανές από τις εμπρηστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ και στενού συνεργάτη του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.
 
«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική» αναφέρει ο Τσελίκ.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπριων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους’»
 
O Tσελίκ απείλησε με ξεκάθαρο τρόπο την Ελλάδα και ανέφερε πως «η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων.Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη».
 
Πληροφορίες: newpost
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40