search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:00
MENU CLOSE

Αντίδραση ρωσικής πρεσβείας για Πομπέο: «Οι Αμερικανοί θέλουν να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο»

29.09.2020 18:17
ΗΠΑ-Πομπέο: Άρχισε η μεταβίβαση της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Media

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει σε σχόλιό της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Μ. Πομπέο για τη Ρωσία.

Υενθυμίζεται πως ο Πομπέο δικαιολόγησε την πρωτοβουλία ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία.

Όπως είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε μία πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, βλέπουμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας. Έχουμε πολλούς στενούς δεσμούς. Το Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα. Είναι μια τέλεια επιλογή γιατί είναι στρατηγική θέση και συμβολίζει τη στρατηγική συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση γιατί βλέπουμε ότι η Ρωσία αποσυντονίζει την ισορροπία στην περιοχή, όπως στη Λιβύη”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:59