search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Η πιθανή αλλαγή στρατηγικής της ΕΚΤ συντηρεί το ράλι στα ομόλογα

30.09.2020 16:48
«Ποδαρικό» της Ελλάδας στις αγορές με 20ετές ομόλογο «βλέπει» η Citigroup - Media

 

Η πιθανή τροποποίηση, μετά από πολλά χρόνια, του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις για την εξέλιξη του συγκεκριμένου δείκτη σε Ιταλία και Γαλλία, συντήρησαν και σήμερα το ράλι στις αγορές ομολόγων.

Με δηλώσεις τους αξιωματούχοι της ΕΚΤ και η ίδια η πρόεδρος της Κριστίν Λαγκάρντ, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της αναθεώρησης της στρατηγικής της Τράπεζας, να επαναπροσδιοριστεί και ο στόχος για τον πληθωρισμό κατά τα πρότυπα της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος στόχος θα είναι η επίτευξη του 2%, εξέλιξη η οποία είναι ευνοϊκή για τις αγορές ομολόγων.

Στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκε και σήμερα έντονη επενδυτική δραστηριότητα με την απόδοση του 10ετούς να παραμένει οριακά πάνω από το 1% (1,017%).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 395 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 186 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,01% από 1,03% χθες έναντι 0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,54%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1728 δολ. από το επίπεδο των στα 1,1742 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1702 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01