search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Τι συμβαίνει με τον Τραμπ; Επιστήμονες, ΜΜΕ και μέλη τη οικογένειάς του «σηκώνουν τα χέρια» μετά το πρόωρο εξιτήριο (Video/Photos)

06.10.2020 10:12
Τι συμβαίνει με τον Τραμπ; Επιστήμονες, ΜΜΕ και μέλη τη οικογένειάς του «σηκώνουν τα χέρια» μετά το πρόωρο εξιτήριο (Video/Photos) - Media

 

Στο στόχαστρο του αμερικανικού Τύπου, των επιστημόνων αλλά και μελών της οικογένειας του έχουν μπει οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, μετά το πρόωρο εξιτήριο που έλαβε από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Μέριλαντ και την κινηματογραφική μεταφορά του με το ελικόπτερο Marine One στο Λευκό Οίκο, όπου στην είσοδο έβγαλε επιδεικτικά τη μάσκα.

Aκόμα και τα ίδια τα παιδιά του διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας τους αντιμετωπίζει την ασθένειά του. όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, επικαλούμενο το περιοδικό «Vanity Fair».

Πηγές ανέφεραν ότι ο Ντόναλντ Τζούνιορ είναι βαθύτατα αναστατωμένος με την απόφαση του πατέρα του να κάνει βόλτα έξω από το νοσοκομείο Walter Reed ενώ είχε μολυνθεί με τη νόσο COVID-19. «Ο Ντον Τζούνιορ πιστεύει ότι ο Τραμπ ενεργεί τρελά», είπε μια από τις πηγές. H στάση του προέδρου εξόργισε επίσης γιατρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός θεράποντος ιατρού του στο νοσοκομείο «Walter Reed».

Σύμφωνα με πηγές, ο Ντον Τζούνιορ είπε σε φίλους του ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις στην Ιβάνκα Τραμπ, τον Έρικ Τραμπ και τον Τζάρεντ Κούσνερ για να πείσουν τον πρόεδρο ότι πρέπει να σταματήσει να ενεργεί απερίσκεπτα.

«Ο Ντον Τζούνιορ είπε ότι θέλει να παρέμβει αλλά ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα συνέχισαν να λένε πόσο σωστά αντιμετωπίζει την κατάσταση της υγείας του», ανέφερε μια πηγή. Πάντως, ο Ντον Τζούνιορ ήταν απρόθυμος να αντιμετωπίσει μόνος τον πατέρα του. Ο Ντον είπε «δεν θα είμαι ο μόνος που θα του πω ότι ενεργεί τρελά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι γιατροί και οι επιστήμονές διαφωνούν

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος έκανε σαφή την πρόθεση Τραμπ να λάβει πρόωρο εξιτήριο, γιατροί και επιστήμονες στις ΗΠΑ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για αυτή την κίνηση, δοθέντος ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι 74 ετών, παχύσαρκος και είχε παραμείνει μόλις τρία 24ωρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε ειδικό συνδυαστικό σχήμα αγωγής, το οποίο –όπως επισημαίνει το CNN- διαφέρει κατά πολύ με ό,τι λαμβάνει ο μέσος Αμερικανός που νόσησε από covid-19.

Ειδικότερα, η Καθημερινή επικαλούμενη το CNN σημειώνει δηκτικά ότι «αν νοσήσετε από κορωνοϊό, μην περιμένετε να έχετε την ίδια μεταχείριση με τον πρόεδρο Τραμπ». Προσθέτει ότι, είναι προφανές πως ο πρόεδρος της χώρας θα λάβει την καλύτερη δυνατή περιποίηση, ωστόσο -σημειώνει- μέρος της θεραπείας που του χορηγήθηκε δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Ενας από τους λόγους που το επιστημονικό προσωπικό εναντιώνεται στις κινήσεις Τραμπ, είναι το γεγονός ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου έχει εξαναγκαστικά εκτεθεί σε ένα ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, με εξελίξεις που θα μπορούσαν να είναι ακόμη και θανατηφόρες.

Ο κλοιός της πανδημίας στο Λευκό Οίκο, στον οποίο έχουν παγιδευτεί τουλάχιστον 14 μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ, αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, όπως επίσης και Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, υπογραμμίζει το μέγεθος του κινδύνου, στον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ έχει εκθέσει τους ανθρώπους του περίγυρού του.

Εαμ αυτό συνεβαινε πριν, κανείς δεν γωνρίζει τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Η έκθεση των αξιωματούχων στον κίνδυνο να προσβληθούν από την πανδημία γίνεται μέσω της προεδρικής επιθυμίας του Τραμπ να παρουσιάσει μία κανονικότητα, όπως αυτή που υπήρχε πριν από την COVID-19, μέσω συχνών ταξιδιών του και της οργάνωσης προεκλογικών εκδηλώσεων αποφεύγοντας τη χρήση μάσκας, αλλά και μη τηρώντας την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η πειραματική θεραπεία

Προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, είχε δεχθεί μια πειραματική θεραπεία αντισωμάτων (από τη Regeneron), η οποία είχε δοκιμαστεί προηγουμένως σε 275 ασθενείς που είχαν δεχθεί αυτό το σχήμα. Αυτό ωστόσο το κοκτέιλ φαρμάκων δεν έχει λάβει ακόμα την έγκριση από τον αντίστοιχο αμερικανικό ΕΟΦ.

Για τους περισσότερους πολίτες, το να λάβουν μια τέτοια αγωγή είναι ένα σενάριο απίθανο. Ο Τραμπ τη δέχθηκε την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο, έλαβε το Remdesevir, που έχει έγκριση μόνο για έκτακτες καταστάσεις, καθώς και δεξαμεθαζόνη, που είναι στεροειδές. Οι έως τώρα μελέτες έδειξαν ότι η δεξαμεθαζόνη βοηθάει τους ασθενείς με έντονα συμπτώματα για πάνω από 7 μέρες και χρειάζονται οξυγόνο. Σε ασθενείς όπως ο Τραμπ, που έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στις πρώτες μέρες της ασθένειας, όχι μόνο δεν είχε αποτελέσματα αλλά υπήρχαν και ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς μειώνει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε μία ενημέρωση πριν από την επιστροφή του Τραμπ, ο Σον Κόνλεϊ, ιατρός του Αμερικανού προέδρου, δεν είπε αν ο Τραμπ είναι ακόμη μολυσμένος, αλλά παραδέχθηκε ότι μπορεί και να είναι. Επίσης ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το αν ο Τραμπ θα παραμείνει περιορισμένος στην προεδρική κατοικία ή σε ειδικά τμήματα του Λευκού Οίκου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορεί να επισκεφτεί το Οβάλ Γραφείο, καθώς το προσωπικό βρίσκεται εκτός της Δυτικής Πτέρυγας.

Όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έβγαλε τη μάσκα και, όσοι είχαν απομείνει στη Δυτική Πτέρυγα, δεν αισθάνθηκαν την ίδια ψυχική ανάταση με αυτή του Αμερικανού προέδρου, γράφει στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο. «Οι άνθρωποι πέφτουν σαν μύγες εδώ», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου υπό καθεστώς ανωνυμίας. «S — (σκ…ά) είναι πολύ τρελό», πρόσθεσε. Όμως, πολλοί πρώην υπάλληλοι εξέφρασαν φόβους για το γεγονός ότι το προεδρικό ζεύγος δεν είχε φορέσει μάσκες κυκλοφορώντας στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:58