search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:22
MENU CLOSE

«Κόλαφος» Goldman Sachs στον Τραμπ: Καθαρή νίκη των Δημοκρατικών θα κάνει κάλό στην οικονομία

06.10.2020 13:12
«Κόλαφος» Goldman Sachs στον Τραμπ: Καθαρή νίκη των Δημοκρατικών θα κάνει κάλό στην οικονομία - Media

 

Ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο, η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, ουσιαστικά «άδειασε» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι μια καθαρή νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου θα λειτουργήσει θετικά στην -ασθμαίνουσα, λόγω πανδημίας του κορωνοϊού- αμερικανική οικονομία.

Όπως αναφέρει το Yahoo!, κορυφαίος οικονομολόγος της τράπεζας θεωρεί ότι αν οι Δημοκρατικοί κάνουν «sweep» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, δηλαδή, ο Τζο Μπάιντεν εκλεγεί πρόεδρος και το κόμμα ελέγξει Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων, η οικονομία και η κατανάλωση θα ενισχυθούν σημαντικά.
 
Συγκεκριμένα, ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius, ανέφερε σε μήνυμα προς τους πελάτες του ότι «ένα “μπλε” κύμα (σ.σ. το μπλε είναι το χρώμα του Δημοκρατικού Κόμματος) θα μας κάνει να αναβαθμίσουμε τις προβλέψεις μας. Ο λόγος είναι ότι θα αυξηθεί σημαντικά η πιθανότητα ενός δημοσιονομικού πακέτου 2 τρισ. δολαρίων μετά την ορκωμοσία του προέδρου στις 20 Ιανουαρίου, που θα ακολουθηθεί από πιο μακροπρόθεσμες αυξήσεις στις δαπάνες για υποδομές, την κλιματική αλλαγή, την υγεία και την εκπαίδευση, που θα ισοσκελίσουν τις πιθανές αυξήσεις φόρων σε επιχειρήσεις και υψηλά εισοδήματα».
 
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι το δημοσιονομικό πακέτο θα αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης κατά δύο με τρεις εκατοστιαίες μονάδες το 2021, ενώ φάνηκε να καθησυχάζει τους επενδυτές για το φορολογικό σχέδιο του Μπάιντεν, το οποίο προβλέπει σημαντική αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01