search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:48
MENU CLOSE

Διεθνή ΜΜΕ για δίκη: Η άνοδος και η πτώση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής (Photos)

07.10.2020 08:26
Συνήγοροι Αιγυπτίων αλιεργατών για δίκη Χρυσής Αυγής: Προσπάθεια των κατηγορουμένων να πέσουν στα μαλακά - Media

 

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετωπίζουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης την ετυμηγορία της πολύχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής, με ρεπορτάζ τους και αναλύσεις. Άλλωστε και κατά τη διάρκεια αυτής της πολύκροτης δίκης, πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας, είχαν κάνει ρεπορτάζ αλλά είχαν πέσει και θύματα επιθέσεων των εγχώριων νεοναζί.

Το BBC στην ιστοσελίδα του φιλοξένησε άρθρο με τίτλο «Ελλάδα-Χρυσή Αυγή: Το νεοναζιστικό κόμμα αντιμετωπίζει την ετυμηγορία για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης».

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και πολλοί από τους πρώην βουλευτές του θα ακούσουν την Τετάρτη εάν έχουν καταδικαστεί. Η ποινική έρευνα για το κόμμα ξεκίνησε με τη δολοφονία ενός αντιφασίστα ράπερ το 2013. Η οργάνωση προσέλκυσε υποστήριξη μετά την οικονομική κρίση, αλλά δεν έχει πλέον βουλευτές στο κοινοβούλιο».

To France24 έχει τίτλο «Η άνοδος και η πτώση του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής», με το άρθρο να παρουσιάζει τις σημαντικότερες «δράσεις» της νεοναζιστικής οργάνωσης από το 2012 έως και το 2019.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι «Το ελληνικό δικαστήριο θα αποφασίσει τη μοίρα της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής»

Και προσθέτει πως «εξήντα οκτώ μέλη, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ηγεσίας, αναμένουν αποφάσεις σε τέσσερα εγκλήματα μετά από μια μακρόχρονη δίκη».

Υπάρχει όμως εικόνα και για τη διαδήλωση καθώς επισημαίνεται ότι «Η ατμόσφαιρα έξω από το δικαστήριο είναι ανήσυχη – χιλιάδες έχουν συμμετάσχει σε διαδήλωση εναντίον της νεοναζιστικής ομάδας εν αναμονή της απόφασης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01