search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14
MENU CLOSE

«Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2146
8-10-2020
09.10.2020 03:00
eikona_2020-10-08_204927.png

 

Ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, λέει η Φώφη Γεννηματά

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Χαριλάου Τρικούπη την παραμονή της δικαστικής απόφασης, ο αγώνας συνεχίζεται για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία. Η ίδια μίλησε για μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής Δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση».

Στην ίδια εκδήλωση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ομολογείται στο “κρυφό” καταστατικό της, είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος», χαρακτηρίζοντας ως «νάρκη στη Δημοκρατία» την ανοχή στη βία και τους φασίστες.

«Βγήκαμε από την αρχή μπροστά κι αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις. Το μήνυμά μας ήταν μηδενική ανοχή στη Χρυσή Αυγή και θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Την ενότητα. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την εθνική συμφιλίωση» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σκληρή κριτική για Ζαρούλια

Η Φώφη Γεννηματά μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα σχετικά με το ζήτημα του διορισμού Ζαρούλια στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «προκλητικό» πολιτικό λάθος. «Σήμερα που “νέες” πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί. Δεν υπάρχει πια για κανέναν η δικαιολογία του “δεν ήξερα”. Κρινόμαστε όλοι. Ο πρόεδρος της Βουλής με τον διορισμό της Ζαρούλια “έβαλε” τη Χρυσή Αυγή ξανά στη Βουλή, ενώ ο ελληνικός λαός τής έδειξε την πόρτα της εξόδου. Είναι προκλητικό πολιτικό λάθος και ευτυχώς οι αντιδράσεις επέβαλαν την ακύρωση», είπε.

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το ότι «λίγα μόλις 24ωρα πριν από την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή» η Ν.Δ. προσπαθεί «να την ξαναφέρει στη Βουλή κι ενώ ο λαός τής έδειξε την έξοδο. Δεν έχει σημασία που η απόφαση ακυρώθηκε από τον πρωθυπουργό, αλλά ότι σκέφτηκαν να το πράξουν. Ναι, ο κανονισμός της Βουλής πρέπει ν’ αλλάξει και να κλείσει τέτοια προβληματικά “παράθυρα” διορισμών, αλλά είναι αδιανόητη η επιλογή της εισόδου στη Βουλή αυτών που ο λαός άφησε εκτός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14