search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:44
MENU CLOSE

Κώστας Αρβανίτης: Να αποβληθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι εκλεγμένοι με την εγκληματική συμμορία

10.10.2020 11:40
Κώστας Αρβανίτης: Να αποβληθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι εκλεγμένοι με την εγκληματική συμμορία - Media

Στην ανάγκη να αποβληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όχι μόνο ο καταδικασμένος Λαγός αλλά και ο έτερος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της εγκληματικής συμμορίας Ευρωβουλευτής επέμεινε για μία ακόμη φορά ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στο Kontra Channel. 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL συμμετείχε χτες Παρασκευή στο πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» με τους Γιώργο Σιαδήμα και Αλέξανδρο Κλώσσα, όπου εκτός από την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και τις συνέπειές της για την πολιτική ζωή του τόπου αναφέρθηκε στην κυβερνητική σπέκουλα περί Ποινικού Κώδικα, αλλά και την προσπάθεια της Δεξιάς για «ολική επαναφορά» του Σαμαρικού αφηγήματος της θεωρίας των δύο άκρων ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. 

«Η δικαιοσύνη τα πήγε καλά. Και επειδή υπάρχει μία τάση να παίζουν τα κόμματα με τις αποφάσεις, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα από το ‘74 και μετά είναι ανεξάρτητη. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δίκασε, καταδίκασε και είναι σημαντικό που η απόφαση συνάδει με το δημόσιο αίσθημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση η οποία καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και τους δημοκράτες πολίτες», σχολίασε ο Κώστας Αρβανίτης αναφορικά με το αποτέλεσμα της δίκης της ΧΑ, και συνέχιζε δίνοντας ευρωπαϊκό πρόσημο στην ιστορική αυτή απόφαση: «Να σημειώσω ότι στην προκειμένη αυτό που έχει αξία είναι ότι οι δικαστές έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι νίκη της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση. Είναι η μεγαλύτερη τέτοια δίκη, μετά τη Νυρεμβέργη». 

«Πρέπει να κάνουμε έναν σημαντικό διαχωρισμό. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ναζιστών. Άλλο η δεξιά, άλλο η ακροδεξιά, που ακραίες δεξιές φωνές βρίσκουμε και μέσα στη ΝΔ, και άλλο η ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Είναι διαφορετικά πράγματα, παρ’ όλο που υπάρχουν μεταξύ τους κάποια κοινά στοιχεία, που τα αφηγήματά τους είναι συγκοινωνούντα δοχεία».
Απαντώντας στη σπέκουλα περί πίεσης και καθυστερήσεων της δίκης, παρέπεμψε στους πρωταγωνιστές της: «ως προς αυτό εγώ ακούω τους πρωταγωνιστές της δίκης, δηλαδή τους συνηγόρους καταρχήν της οικογένειας Φύσσα, που λένε ότι η δίκη πάει σωστά. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην αρχή, όπως θα θυμάστε, με τις αίθουσες. Όμως η δίκη ολοκληρώθηκε σωστά και έχει μια αδιαμφησβήτητη, έντιμη, σωστή απόφαση». Και συνέχισε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ή οποιοδήποτε κόμμα παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, έχουμε θέμα με τη δημοκρατία. Κανένα κόμμα, κανένας πρωθυπουργός από το ‘74 δεν δικαιούται και δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. 

»Πιστεύω στην ελληνική δημοκρατία και τους θεσμούς της. Μπορεί να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα επί μέρους ζητήματα, όμως ή πιστεύουμε στις συντεταγμένες δημοκρατίες ή όχι. Αυτό το παιχνίδι που παίζεται ότι ο Σαμαράς το άρχισε και ο Μητσοτάκης το τέλειωσε είναι πολιτικά λάθος. Μπορεί σήμερα κάποιοι να χαίρονται, όμως θα το πληρώσουμε αύριο».

Για την απόπειρα της Δεξιάς να επαναφέρει στο προσκήνιο την θεωρία των δύο άκρων, ο Κώστας Αρβανίτης απάντησε στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Οι θεωρίες των δύο άκρων μετατρέπουν την πολιτική ανάλυση σε σούπα. Με την ίδια λογική που “τσουβαλιάζονται” ανοίκειες μεταξύ τους πολιτικές δυνάμεις στο αφήγημα της ΝΔ, θα μπορούσα και εγώ να πω ότι αφού ο κ. Κύρτσος, πχ, ήταν εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και τώρα είναι στις τάξεις της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης είναι φασίστας. Δεν μου αρέσει αυτή η λογική, δεν λέει τίποτα. Αν βγει ένας φασίστας και πει “ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή” και βγει και ένας  Αριστερός και πει “ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή”, το να προσπαθεί κανείς να τους εξισώσει πολιτικά είναι στα όρια της προβοκάτσιας. Στην Αθήνα πάλι σήμερα προσπαθούν να φέρουν στο προσκήνιο το καταδικασμένο αφήγημα της θεωρίας των 2 άκρων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01