search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:18
MENU CLOSE

«Αγριεύει» και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Τουρκία: «Σταματήστε τη νέα πρόκληση»

13.10.2020 13:01
«Αγριεύει» και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Τουρκία: «Σταματήστε τη νέα πρόκληση» - Media
 
Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει άμεσα τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Μόργκαν Όρταγκους, το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές Navtex και ζητά από την Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις, ώστε να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα.

Αναλυτικά, αναφέρει: «Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας για ανανέωση της δραστηριότητας που σχετίζεται με έρευνες σε περιοχές όπου η Ελλάδα κατέχει επίσης δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την πρόκληση και να επιτρέψει να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα».
 
Με κλειστό GPS στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis με τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας συνοδεία περίπου πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων το πρωί της Δευτέρας και έκλεισε το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης.
 
Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου.
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:16