search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Άνοιξε τον πομπό του το Oruc Reis μετά από 24 ώρες – Πού βρίσκεται

14.10.2020 16:37
Άνοιξε τον πομπό του το Oruc Reis μετά από 24 ώρες - Πού βρίσκεται - Media

 

Μετά από 24 ώρες άνοιξε το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Όρουτς Ρέις.

Το σκάφος απέπλευσε τη Δευτέρα από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε με ανοιχτό πομπό ήταν σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το νέο στίγμα του Ορούτς Ρέις, το οποίο έχει ενεργοποιήσει ξανά τα ραντάρ του, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, ελήφθη στις 17:50 και βρίσκεται κοντά σε Κάρπαθο και Ρόδο, άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ειδικότερα, η θέση του εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το marinetraffic ήταν η εξής: 35° 15′ 26.424″ N, 28° 32′ 36.492″ E και κινείται με 6 κόμβους. Δείτε LIVE την κίνηση του πλοίου ΕΔΩ.

Στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει παρουσία του ελληνικού στόλου.

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της» στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το «Γιαβούζ», θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (…) την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών Ορούτς Ρέις έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου θα επιχειρήσει και αρχίζει να κάνει μετρήσεις, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Το Ορούτς Ρέις έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου θα διεξαγάγει τις δραστηριότητές του. Άρχισε χθες τις δοκιμές και σήμερα αρχίζουμε να λαμβάνουμε τις πρώτες σεισμικές μετρήσεις», δήλωσε ο Ντονμέζ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Χθες, Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το Ορούτς Ρέις και πάλι στην ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι υποθάλπει μονομερώς τις εντάσεις και περιπλέκει «εσκεμμένα» την επανάληψη των συνομιλιών με την Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01