29/11/2020 06:40:00

Κορωνοϊός-Κίνα: Για 13 κρούσματα, έκαναν 10 εκαταμμύρια τεστ σε πέντε ημέρες (Video)

Κορωνοϊός-Κίνα: Για 13 κρούσματα, έκαναν 10 εκαταμμύρια τεστ σε πέντε ημέρες (Video) - Media

 

Σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό στην πόλη Τσινγκντάο της Κίνας, η οποία πραγματοποιεί μια έκτακτη εκστρατεία ελέγχου μετά τον εντοπισμό μιας μικρής εστίας covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η εκστρατεία ξεκίνησε την Κυριακή και οι αρχές της πόλης ελπίζουν να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 9,9 εκατομμύρια δείγματα, δήλωσε η Λουάν Σιν αντιδήμαρχος της Τσινγκντάο.

Η Λουάν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό μεταξύ των 7,6 αποτελεσμάτων που έχουν ήδη βγει. Μέχρι στιγμής η εστία αφορά 13 ασθενείς με κορονοϊό.

China testing all 9 million people in Qingdao after 12 COVID-19 cases -  Business Insider

Συνολικά οι αρχές ελπίζουν να έχουν υποβάλει σε τεστ μέχρι αύριο Παρασκευή το σύνολο των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Τσινγκντάο και το 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες της παραθαλάσσιας πόλης.

Η εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό το Σαββατοκύριακο πολλών κρουσμάτων covid-19 που συνδέονταν με νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύονταν ασθενείς με κορονοϊό από το εξωτερικό.

Τα 13 κρούσματα τοπικής μόλυνσης που εντοπίστηκαν στην Τσινγκντάο είναι τα πρώτα που καταγράφονται στην Κίνα από τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με το νοσοκομείο αυτό, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πώς προέκυψε αυτή η εστία.

Στο μεταξύ ο διευθυντής του νοσοκομείου “αποπέμφθηκε και ελέγχεται”, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική επιτροπή υγείας, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Επιπλέον ο διευθυντής της επιτροπής Υγείας της Τσινγκντάο “τέθηκε σε διαθεσιμότητα”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.