search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ες αύριον τα σπουδαία – Διακοπή μέσα σε ένταση

19.10.2020 12:36
5170658.jpg

 

Για το πρωί της Τρίτης διακόπηκε η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέσα σε κλίμα έντασης και ενώ είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελλεως της έδρας, να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές για όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πλην του καταδικασθέντος σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Έτσι, στις 10.00 το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων στη δίκη και εν συνεχεία το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για το ποιοι θα εκτίσουν την ποινή τους και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων της υπεράσπισης.

Ένταση με Ματθαιόπουλο

Λίγο πριν τη διακοπή της διαδικασίας, στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Πολιτικής Αγωγής, λέγοντας: «Έχουν δικαίωμα αυτοί να μιλούν για την ποινή και την αναστολή; Αυτά είναι πειθαρχικά αδικήματα στο ΔΣΑ, αλλά δεν αφορούν το δικαστήριό σας. Σας προσβάλει όμως αυτό εσάς και την εισαγγελική Αρχή. Στην κρίση σας». Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής του απάντησαν: «Να μας φέρετε και του Λαγού τη δήλωση», αναφερόμενοι σε δήλωσή του ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο, προκαλώντας αναστάτωση μέσα στην αίθουσα.
 

Πρόταση-«βόμβα»

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, κατά την πρότασή της σχετικά με τον ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινών, ζήτησε αναστολή για τους πάντες πλην Ρουπακιά. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ανατολή της ποινής και για το Γιάννη Λαγό, ο οποίος δεν τη ζήτησε αλλά εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον συνήγορό του Κώστα Πλεύρη (πατριάρχη της ελληνικής ακροδεξιάς) για να ζητήσει εξαίρεση του δικαστηρίου.
 
Η πρόταση προκάλεσε τις αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής με τον Θ. Καμπαγιάννη να κάνει λόγο για «πρόταση όνειδος» και τον Κώστα Παπαδάκη να τονίζει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως δεν μας εκπλήσσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μας εξοργίζει».
 

Ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, για την ετοιμότητα της αστυνομίας να συλλάβει και να οδηγήσει στις φυλακές όποια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποφασιστεί να εκτίσουν τις ποινές τους έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει ο σχεδιασμός για της συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πάνω από όλα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01