search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:44
MENU CLOSE

Απτόητο το «Oruc Reis»: Πλέει με ρότα δυτική προς τη Ρόδο

22.10.2020 14:24
Oruc Reis: Έφτασε στα 12 μίλια από τη Ρόδο - Media
 
Κυριολεκτικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» συνεχίζει τις… βόλτες του μέσα στο Αιγαίο.
 
Σύμφωνα με το protothema.gr, το σκάφος στις 2 το μεσημέρι βρισκόταν στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με πορεία ανατολική-βορειοανατολική.
 
Νωρίτερα, στις 11:30 ώρα Ελλάδος βρισκόταν στα 25 ναυτικά μίλια και μέσα σε 3 περίπου ώρες διήνησε μια απόσταση περίπου 16 ναυτικών μιλίων καθώς κινείται με ταχύτητα 4,4-4,6 κόμβων.
 
Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα το Oruc Reis εμφανίζεται να πλέει με ταχύτητα 4,5 κόμβων και νέα πορεία βορειοδυτικά του Καστελόριζου, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά ρότα, ενώ στις 4:30 εμφανίζεται να πλέει δυτικά έχοντας βάλει πλώρη προς τη Ρόδο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ανακοίνωσε τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελόριζ με νέα Navtex που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.
 
Με δυτικό όριο τον 28ο μεσημβρινό, οι ερευνητικές εργασίες του Oruc Reis και των βοηθητικών του πλοίων Ataman και Cengiz Han που συνοδεύονται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία θα εξακολουθήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.
 
Την ημέρα εκείνη θα συμπληρώνονται 15 ημέρες συνεχούς περιπλάνησης του Oruc Reis ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, όπου το τουρκικό ερευνητικό με απλωμένα καλώδια περίπου 5 χιλιομέτρων, έχει ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί δισδιάστατες σεισμικές εργασίες.
 
Η Ελλάδα αντέδρασε εκδίδοντας αντι NAVTEX το πρωί της Πέμπτης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:44