search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:51
MENU CLOSE

Κοντοζαμάνης: Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη

23.10.2020 16:58
Η Ελλάδα θα δώσει μέρος των εμβολίων της στην Βόρεια Μακεδονία – Διαψεύδει ο Κοντοζαμάνης (Video) - Media

 

Από την αρχή της πανδημίας προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου covid-19 προσαρμόζουμε και αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας στο Σύστημα Υγείας, ανέφερε ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας.

Τόνισε ότι τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν ενισχυθεί με επιπλέον επικουρικά νοσοκομεία αναφοράς, έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε προσωπικό και έχουν ανοίξει νέες ΜΕΘ.

Αυτή τι στιγμή στην Αττική, όπως είπε ο υφυπουργός, λειτουργούν 140 κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για κορονοϊό, εκ των οποίων οι 65 είναι διαθέσιμες και σε επίπεδο επικράτειας λειτουργούν 288 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού, εκ των οποίων οι 168 είναι διαθέσιμες. Υπάρχουν, επίσης οι κλίνες για την διαχείριση των ήπιων περιστατικών στα νοσοκομεία, οι οποίες και αυτές ενισχύονται όπου χρειάζεται, σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. «Το σύστημα υγείας όπως τα έχει καταφέρει έως τώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49