search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Τους σφάζει με το βαμβάκι: Η Ακρίτα θυμίζει στον Άδωνη τι έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ το 1982 όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

26.10.2020 15:12
Τους σφάζει με το βαμβάκι: Η Ακρίτα θυμίζει στον Άδωνη τι έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ το 1982 όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης  - Media

 

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος έγραψε στο twitter πως «η σημαντική στιγμή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ξεκαθάρισε προς την αριστερά ότι πρέπει να παύσει να μονοπωλεί την εθνική αντίσταση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι έλληνες και όχι μόνο η αριστερά.»
Και τότε η Έλενα Ακρίτα «πήρε το όπλο της» και έσφαξε με το βαμβάκι τους πάντες. Αρχικά είπε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης έμαθε την ιστορία από την ταινία «μια γυναίκα στην αντίσταση με την Καρέζη»

Στη συνέχεια όμως απασφάλισε κανονικά και θύμισε στη ΝΔ πως είχαν αντιδράσει οι βουλευτές της όταν το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φέρει στη Βουλή την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Τότε σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Γράφει λοιπόν η Ακρίτα: «Επειδή – με τους ‘σκοπίμως ανιστόρητους’ της ΝΔ που θέλουν να καρπωθούν την Εθνική Αντίσταση – θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε. Όταν το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου πέρασε το νομοσχέδιο για την Αναγνώριση της Ε.Α., σύσσωμοι οι ΝΔκράτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα. Ιστορική έχει μείνει η στιχομυθία του τότε αρχηγού τους Ευαγγελου Αβερωφ με τον Χαρίλαο Φλωράκη. 
Αβερωφ. «Με το νομοσχέδιο δίνετε συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ!»
Φλωράκης: «Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται κανένα συχωροχάρτι, γιατί απλούστατα δεν βαρύνεται με συνεργασία με τον εχθρό και προδοσία». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12