23/11/2020 23:46:40

Κορωνοϊός: Μητροπολίτης Λαρίσης κατά Μητσοτάκη: «Μας κάνει να υποπτευόμαστε...»

Κορωνοϊός: Μητροπολίτης Λαρίσης κατά Μητσοτάκη: «Μας κάνει να υποπτευόμαστε...» - Media

 

Κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεσπαθώνει» ο μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, επειδή ζήτησε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην παρευρεθούν στις δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου.

Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει την κατευθυντήρια οδηγία αυτή του πρωθυπουργού «επικίνδυνη» και «άτυχη», λέγοντας μάλιστα ότι «μας κάνει να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε και να ερμηνεύσουμε ότι κάποιοι θέλουν να σταματήσουν να γίνονται κάποια πράγματα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για αυτά».

«Όταν ακούω τέτοιου τύπου δηλώσεις που με προκαλούν στην αίσθηση του ιερού και στο καθήκον μου ως επισκόπου, αυτό που οφείλω να κάνω είναι αν όχι να διαμαρτυρηθώ, τουλάχιστον να απορήσω», είπε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας πως «η εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται» αλλά «εκφράζει απλά μια λογική και διαμαρτύρεται όταν αρχίζουν να τις πειράζουν την αίσθηση του ιερού της και εδώ έχουμε από την αρχή μια προσβολή της αίσθησης αυτής».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι ο συνωστισμός και το επικίνδυνο, αφού σήμερα στην δοξολογία ήρθαν μόνο οι επίσημοι και οι ένοπλες δυνάμεις. Ήμασταν δηλαδή πενήντα άνθρωποι εδώ μέσα φορώντας όλοι τις μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις των δυο μέτρων.»

Όσο για την έννοια της δοξολογίας για την 28η Οκτωβρίου, ο μητροπολίτης Λαρίσης είπε ότι «γίνεται προς το Θεό γιατί ευλόγησε τον λαό μας, τα όπλα μας και μας έδωσε την νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.