search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Τσίπρας: Συνέντευξη Τύπου στο απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων και της ακύρωσης της επίκαιρης ερώτησης σε Μητσοτάκη (live)

06.11.2020 09:20
Τσίπρας: Συνέντευξη Τύπου στο απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων και της ακύρωσης της επίκαιρης ερώτησης σε Μητσοτάκη (live) - Media

 

Στα κάγκελα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «εγκληματική αμέλεια» για το γεγονός ότι δεν προετοιμάστε για το επερχόμενο δεύτερο κύμα.

Απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας  αυτής θεωρεί η Κουμουνδούρου το δεύτερο λοκντάουν συνεπεία του ότι η χώρα έμεινε ανοχύρωτη υγειονομικώς το προηγούμενο διάστημα και με προοπτική την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση λόγω των αποσπασματικών και ελλιπών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Σε λίγη ώρα (12.30μμ) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραχωρούν συνέντευξη Τύπου (μέσω τηλεδιάσκεψης) για τις εξελίξεις με την πανδημία και τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για νέο lockdown.

Η κίνηση αυτή έρχεται και ως απάντηση στην ακύρωση της συζήτησης στη Βουλή από τον πρωθυπουργό της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η συζήτηση επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, αλλά η κυβέρνηση πρόβαλε την αιτιολογία ότι μετά τις ανακοινώσεις για λοκντάουν,  δεν έχει περιεχόμενο.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο facebook συσχέτισε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ακύρωση της συζήτησης: «Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown.

Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη. Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα. Γι’ αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Στην Κουμουνδούρου ουσιαστικά κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι ενώ οι πάντες προειδοποιούσαν το προηγούμενο διάστημα για τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος, ειδικά μετά το άτσαλο άνοιγμα του τουρισμού, φέρνει με την αδράνεια και την ολιγωρία του το ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου όχι μόνο δεν κάνει καμία αυτοκριτική γι αυτό αλλά επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες και στην … ξαφνική αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού.

Στη συνέντευξη οι Τσίπρας και Ξανθός αναμένεται να αποδομήσουν τα όσα είπε χθες ο κ.Μητσοτάκης, να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και να παρουσιάσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το τι πρέπει να γίνει.

Δείτε live

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01