search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η διασπορά στην επαρχία

09.11.2020 17:09
5185026.jpg

 

Την ανησυχία των ειδικών προκαλεί η μεγάλη έξοδος από την Αττική που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πριν την επιβολή του lockdown. Όπως επισήμανε η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας, είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής και κάλεσε όσους ταξίδεψαν προς την περιφέρεια να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μην υπάρξει διασπορά του ιού, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής σημείωσε ότι προκάλεσε αίσθηση το γεγονός της μαζικής φυγής των Αθηναίων προς τις επαρχιακές πόλεις την περασμένη Παρασκευή δεδομένου ότι πάνω από 170.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια, ενώ ανέφερε ότι την Κυριακή εντός Αττικής στάλθηκαν 1 εκατομμύριο sms στο 13033 για άσκηση, κάτι που ανέφερε νωρίτερα και τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Παράλληλα η κυρία Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επαρχία.  «Θα πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή καθώς μπορεί να δούμε αύξηση κρουσμάτων σε μικρές επαρχιακές πόλεις το επόμενο διάστημα επειδή υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού από την Αθήνα προς την περιφέρεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:45