search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Συγκίνηση: Μπαλαρίνα με αλτσχάιμερ ακούει τη Λίμνη των Κύκνων και θυμάται ξανά τις κινήσεις της (Video)

10.11.2020 08:31
Συγκίνηση: Μπαλαρίνα με αλτσχάιμερ ακούει τη Λίμνη των Κύκνων και θυμάται ξανά τις κινήσεις της (Video) - Media

 

Συγκίνηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με μια πρώην μπαλαρίνα που υπέφερε από αλτσχάιμερ να “ξεκλειδώνει” τη μνήμη της στο άκουσμα της Λίμνης των Κύκνων.

Η μουσική του Τσαϊκόφσκι παίζει στα ακουστικά της και τότε η διάσημη μπαλαρίνα Marta C. González κάνει μια κίνηση αναγνώρισης, ενώ την ίδια στιγμή μια θλίψη “σκοτεινιάζει” το πρόσωπό της. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα χέρια της ενστικτωδώς ζωντανεύουν τις υπέροχες κινήσεις που έκανε στη σκηνή, το 1967, ενώ στο κρεσέντο της μουσικής, η González χάνεται εντελώς στη μελωδία με τις εκφράσεις του προσώπου της και τις κινήσεις των χεριών της να μαρτυρούν ότι ο χορός υπήρξε το πάθος της πριν από πολλές δεκαετίες.

Ολοκληρώνοντας την περφόρμανς της, οι παρευρισκόμενοι στον οίκο ευγηρίας την αποζημίωσαν με ένα μεγάλο χειροκρότημα, ενώ η ίδια ακούγεται να λέει στο τέλος «πρέπει να πάρουμε πουέντ», παπούτσια κλασικού χορού.

Στο εν λόγω βίντεο παρεμβάλλονται σκηνές από την πρωτότυπη περφόρμανς της González , όταν χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων, τη δεκαετία του 1970. Γράφηκε πέρυσι και μοιράστηκε από τον ισπανικό οργανισμό Asociacion Musica para Despertar, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς με άνοια, έχοντας ως στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

Τώρα βγήκε ξανά στο φως και διαδόθηκε στα social media, σε όλο τον κόσμο. «Μου ράγισε την καρδιά σήμερα το πρωί. H μνήμη τρεμοπαίζει, λύπη για όσους ζουν ή έχουν κάποιον με αλτσχάιμερ. Στηρίξτε @alzheimerssoc and @AlzResearchUK. Αν η μουσική και ο χορός μπορούν να επαναφέρουν τη μνήμη, πόσο σπουδαίο», η χορογράφος και διευθύντρια θεάτρου, Arlene Phillips.έγραψε σε ένα tweet.

Μπορεί η Marta C. González να μην είναι πια στη ζωή, η ομορφιά της τέχνης της, ωστόσο, παραμένει ζωντανή. Το βίντεο ανακάλυψε και ο Antonio Banderas, ο οποίος θέλησε να το μοιραστεί με τους εκατομμύρια διαδικτυακούς του φίλους στη σελίδα του στο facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01