search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Δημόπουλος: Οι πρώτες αναλύσεις για το εμβόλιο – Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων (Video)

11.11.2020 17:10
Δημόπουλος: Οι πρώτες αναλύσεις για το εμβόλιο – Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων (Video) - Media

 

Για τις εξελίξεις της πανδημίας και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μίλησε στο Mega ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, αλλά και για την τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων.

 «Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το εμβόλιο είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. Το εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 60-70%. Άρα αυτό που διαβάσαμε για αποτελεσματικότητα 90% είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αν ισχύει αυτό, με τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της Ελλάδας θα πετύχουμε ουσιαστική κάμψη της πανδημίας και μπορούμε να ελπίζουμε σε εκρίζωσή της», δήλωσε ο Θ. Δημόπουλος.

«Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε εκθετική αύξηση με ταχεία διασπορά του ιού στην κοινωνία. Αυτό κάνει σχεδόν αδύνατη την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες κορωνοϊού, αλλά και ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αυτά δημιουργούν πίεση στο σύστημα υγείας δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθούν και οι υπόλοιποι ασθενείς», επισήμανε για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

«Καταβάλλεται προσπάθεια όχι μόνο στη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και στελέχωσής τους. Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η διαφάνεια στις επιλογές, αλλά δημιουργούν καθυστέρηση», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01