search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Κίνα-κορωνοϊός: Μόλις 18 κρούσματα, ενώ η πανδημία «σαρώνει» τον πλανήτη

14.11.2020 06:27
Κορωνοϊός-Κίνα: Δύο πόλεις κοντά στο Πεκίνο τίθενται σε καραντίνα  - Media

 

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για 18 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από οκτώ την προηγουμένη.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», όρος που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών μετά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων μειώθηκε σε 10, από 15 την προηγουμένη. Επρόκειτο για «εισαγόμενες» περιπτώσεις, κατά την ίδια πηγή.

24 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ακόμη 388, τρεις σε σοβαρή κατάσταση.

Επίσημα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.325 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Καλή εικόνα αλλά αύξηση κρουσμάτων και στη Νότια Κορέα

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 205.

Είναι η πρώτη φορά που οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν το όριο των διακοσίων από τον Σεπτέμβριο.

Ως προς την κατανομή των κρουσμάτων, τα 166 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 39 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια από το εξωτερικό. Πάνω από το 65% των κρουσμάτων εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Σεούλ και την πυκνοκατοικημένη επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει.

Άλλοι 4 ασθενείς υπέκυψαν χθες εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την KDCA.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της ανατολικής Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 492 νεκρούς επί συνόλου 28.338 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας άρχισαν χθες να επιβάλλουν σε όσους δεν φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους — νάιτκλαμπ, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, κομμωτήρια — πρόστιμα ύψους έως και 100.000 γουόν (περίπου 76 ευρώ), ενώ οι διαχειριστές των χώρων αυτών αντιμετωπίζουν πολύ βαρύτερα πρόστιμα, ύψους ως και 3 εκατομμυρίων γουόν (2.286 ευρώ).

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν διεξάγει διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για την αγορά εκατομμυρίων δόσεων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορονοϊού. Σκοπός της είναι να εμβολιαστεί το συντομότερο, πιθανόν ακόμη και μέσα στη χρονιά, το 60% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46