search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:06
MENU CLOSE

Τα βιλαέτια και τα παράσιτα

20.03.2010 10:10
Τα βιλαέτια και τα παράσιτα - Media

«Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες» …ενημέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς τους ενδιαφερόμενους στη ΝΔ, μιλώντας από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη και ευελπιστώντας ότι «θα μπει τέλος σε όλες τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος». Να εκφράσει τις δυνάμεις της δημιουργίας και όχι τις δυνάμεις του παρασιστισμού, τον κάλεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες» …ενημέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς τους ενδιαφερόμενους στη ΝΔ, μιλώντας από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη και ευελπιστώντας ότι «θα μπει τέλος σε όλες τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος»…

Πρότεινε 13 αλλαγές, με στόχο να γίνει η ΝΔ πιο ανοικτό κόμμα, υποστήριξε ότι δε θα συνεχιστούν οι παρωχημένες ιδέες και συμπλήρωσε πως απορρίπτει τη λογική του διαχειριστικού κυβερνητισμού (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

Ο Σαμαράς έριξε και ένα «μπετονόκαρφο» προς Καρατζαφέρη μεριά, ότι δηλαδή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι: «Συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή, τέτοια συναίνεση ούτε την υποσχέθηκα ποτέ, ούτε την παραχωρώ. Άλλωστε, τέτοια συναίνεση έχει ο κ. Παπανδρέου. Από άλλο κόμμα» (κι εκεί χτύπησε η καμπάνα).

Χαρά μεγάλη πήρε στο προσυνέδριο ο Κώστας Καραμανλής, που –για ακατανόητους λόγους- χειροκροτήθηκε, έφυγε όμως χωρίς να μιλήσει αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά.

Αλλιώς το είδε το θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη, που -σε μία ομιλία με στοιχεία προσωπικής ιδεολογίας και αποφασιστικότητας- εκτίμησε ότι η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές γιατί κυβέρνησε εκτός του προγραμματικού της πλαισίου και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να εκφράσει τις δυνάμεις της δημιουργίας και όχι τις δυνάμεις του παρασιστισμού.

Στις δικές της προτάσεις για αλλαγές, περιλαμβάνονται θητεία του προέδρου, αιρετό και όχι διορισμένο Πολιτικό Συμβούλιο και ευρεία συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστών στη νέα Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. και κομματικά όργανα που να λειτουργούν πραγματικά.

Και έπεται συνέχεια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01