21/01/2021 17:02:52

Πολυτεχνείο – ΕΣΗΕΑ: Αστυνομικοί προπηλάκισαν δημοσιογράφο – Του «έκοψαν» πρόστιμο γιατί φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα

Πολυτεχνείο – ΕΣΗΕΑ: Αστυνομικοί προπηλάκισαν δημοσιογράφο – Του «έκοψαν» πρόστιμο γιατί φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα - Media

 

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για τον προπηλακισμό και τη σωματική βία σε βάρος του δημοσιογράφου, Αντώνη Ρηγόπουλου, από αστυνομικούς  την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Documento» κάλυπτε τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τις προσαγωγές διαδηλωτών.

Αστυνομικοί τον έβρισαν, τον έσπρωξαν και αρνήθηκαν να δουν τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, του επέβαλαν πρόστιμο γιατί φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα για τα χημικά, κι όχι χειρουργική.

Αναλυτικά, η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τον προπηλακισμό και τη σωματική βία εναντίον του συναδέλφου Αντώνη Ρηγόπουλου από αστυνομικούς της Τροχαίας. Ο συνάδελφος κάλυπτε, για την εφημερίδα Documento, τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τις προσαγωγές διαδηλωτών στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής που ακολούθησαν.

Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στον συνάδελφο με απειλητικό και υβριστικό τρόπο, ανοίκειο για όργανα της Πολιτείας, τον έσπρωξαν επανειλημμένως και αρνήθηκαν να δουν την δημοσιογραφική του ταυτότητα, ενώ παρακράτησαν την αστυνομική του ταυτότητα για περίπου μισή ώρα, παρά το ότι έκανε απλώς τη δουλειά του και συμμορφώθηκε με τις οδηγίες να μην προχωρήσει και να σταματήσει τη βιντεοσκόπηση.

Θυμηδία, μάλιστα, προκαλεί η βεβαίωση κλήσης σε βάρος του συναδέλφου επειδή, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία, φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και όχι απλή χειρουργική!

Καλούμε την ηγεσία της αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν τυχόν ευθύνες, καθώς και να διασφαλίσουν ότι δεν παρεμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στην άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους να ενημερώνουν την κοινή γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.