search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Διευθυντής έβαζε στοιχήματα με μεγαλοστελέχη για τους εργάτες που θα κολλήσουν κορωνοϊό (Photos)

19.11.2020 18:49
Διευθυντής έβαζε στοιχήματα με μεγαλοστελέχη για τους εργάτες που θα κολλήσουν κορωνοϊό (Photos) - Media

 

Ο διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας χοιρινών της Tyson Foods στην Αϊόβα έβαζε στοιχήματα με τις ζωές των υπαλλήλων του.

Εκείνος, τα στελέχη του, μέχρι και οι επιστάτες της βάρδιας στοιχημάτιζαν για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουν στο εργοστάσιο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, ο διευθυντής Tom Hart έστησε το «σαδιστικό στοίχημα», όταν ο κορωνοϊός άρχισε να μετρά χιλιάδες κρούσματα και εκείνος έβλεπε τους εργάτες του να δουλεύουν χωρίς μάσκα και προστατευτικά μέσα ήδη από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή μήνυση που κατατέθηκε στην Αϊόβα από τον γιο ενός εργάτη που πέθανε από Covid-19 (Oscar Fernandez), τόσο ο Hart όσο και τα στελέχη του απέφευγαν να πηγαίνουν στο εργοστάσιο από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, γιατί «ανησυχούσαν για την εξάπλωση του κορονοϊού».

Τότε ήταν που ο διευθυντής άρχισε να οργανώνει στοιχήματα με τις ζωές των εργατών. «Στοιχημάτιζαν πόσοι υπάλληλοι θα ήταν θετικοί στην Covid-19».

Στις 12 Απριλίου, περίπου 20 εργάτες νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, σύμφωνα με τη μήνυση, το εργοστάσιο έμεινε ωστόσο ανοιχτό. Παρά τις ισχυρές συστάσεις της πολιτείας για αναστολή της λειτουργίας του.

«Όλοι έχουμε συμπτώματα, έχετε μια δουλειά να κάνετε», έλεγαν οι προϊστάμενοι στο προσωπικό, όπως αναφέρεται στη μήνυση.

Το εργοστάσιο είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας και διαθέτει στο εργατικό δυναμικό του 2.800 εργάτες. Μέχρι τον Μάιο, πάνω από 1.000 ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η Tyson Foods αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση και τα δημοσιεύματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:09