search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών – Κατακραυγή για τη στάση των «κλινικαρχών»

20.11.2020 06:02
meth_13.jpg

 

H ώρα της επίταξης για τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης πλησιάζει παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να αποφύγουν μια τέτοια επιλογή, όλο αυτό το διάστημα της αφόρητης πίεσης των κρουσμάτων κορωνοϊου αλλά και των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, 

Έληξε το τελεσίγραφο

Το γεγονός ότι χθες στις 9 το βράδυ έληξε το “τελεσίγραφο” του υπουργείου προς τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες για ασθενείς COVID-19, ουσιαστικά ανάβει “πράσινο φως” για το επόμενο βήμα που είναι η επίταξη των κλινών, καθώς η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα καταφύγει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης.

Τι απαντά η Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

Η Ένωση απαντά ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, επικαλούμενη φόβους διασποράς της νόσου αλλά και αδυναμία χειρισμού τέτοιων περιστατικών. 

“Από το Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες, αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο” ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο ίδιος εξήγησε, έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέρφων του. Όπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορωνοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Ο κ. Σαραφιανός σημειώνει με νόημα ότι η πίεση προς το σύστημα υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη. Αναφέρει ενδεικτικά ότι μόνο στη δική του κλινική έχουν μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 ασθενείς. “Σκεφτείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με 900 κρούσματα την ημέρα” τονίζει.

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ανέφερε ότι η Ένωση αναμένει τώρα την απόφαση του Πρωθυπουργού. “Αν προχωρήσει τελικά η επίταξη θα δούμε πως αντιδράσουμε. Άλλωστε, έχουμε πόλεμο ” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις

Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ήδη παραδώσει non Covid κλίνες για τη νοσηλεία άλλων περιστατικών, αλλά αυτό φυσικά δεν επαρκεί, ούτε το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ακόκα “λερώσει τα χέρια του” με περιστατι΄κα κορωνοϊού, τον τιμά!.Αυτή η στάση μάλιστα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από κόμματα, όπως το ΚΚΕ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τη Μακεδονία, όσο και από συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών. 

Πριν από λίγες ημέρες, η ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) είχε επαναλάβει το αίτημά της «ν τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά, άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας. Να μην προχωρήσει το αισχρό σχέδιο κυβέρνησης – ηγεσίας ΠΙΣ.».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01