search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:31
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: «Πόρτα» στον Μητσοτάκη για… θέση πάρκινγκ – Την «καπάρωσε» με ΦΕΚ

23.11.2020 08:40

 

Περίεργο κι όμως συνέβη! Χρειάστηκε διάταξη νόμου για να δρομολογηθεί η απόδοση θέσης parking κάτω από το σπίτι του πρωθυπουργού, καθώς στο δημοτικό συμβούλιο, παρά την θετική εισήγηση Μπακογιάννη, δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία και το θέμα αναβλήθηκε δύο φορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απευθυνθεί στον δήμο Δήμο Αθηναίων, ζητώντας χώρο στάθμευσης για τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας έξω από την κατοικία του στο Κολωνάκι. Επί πέντε μήνες το αίτημά του δεν έχει ικανοποιηθεί, παρ’ ότι έχει φτάσει δύο φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Μεσολάβησε νομοθετική ρύθμιση και η θέση στάθμευσης αναμένεται να διατεθεί από σήμερα Δευτέρα στον πρωθυπουργό.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο. Η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία του πρωθυπουργού ζητά εγγράφως από τον δήμο «χώρο στάθμευσης για τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα» στην οδό «όπου διαμένει μόνιμα ο πρόεδρος της κυβέρνησης». Η περιοχή κατοικίας του πρωθυπουργού κρίνεται από τις δημοτικές υπηρεσίες «κορεσμένη από άποψη στάθμευσης οχημάτων» και, με δεδομένο ότι και το 2017 τού είχε δοθεί άλλη μία θέση, εισηγούνται την παραχώρηση μόλις μίας ακόμα.

Τον Ιούλιο, η 1η δημοτική κοινότητα γνωμοδοτεί κατά πλειοψηφία θετικά και το αίτημα πάει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, όργανο στο οποίο προεδρεύει ο δήμαρχος Αθηναίων. Στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου, ο ίδιος ο Κ. Μπακογιάννης εισηγείται το θέμα και η Επιτροπή, θέλοντας να αποφύγει χρονοβόρες διαδικασίες, αποφασίζει την παραπομπή του στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα είχε και τον τελευταίο λόγο, σύμφωνα και με τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο εκείνη.

Το ζήτημα εισάγεται στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Αυγούστου. Για να εγκριθεί χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, την οποία, ως γνωστόν, δεν διαθέτει η δημοτική αρχή. Ξεκινάει η συζήτηση. Δηλώνουν ότι καταψηφίζουν οι παρατάξεις «Αθήνα είσαι Εσύ» του Π. Γερουλάνου, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή». Απέχει η «Ανοιχτή Πόλη». «Αναβάλλεται το θέμα», ανακοινώνει ξαφνικά ο πρόεδρος του οργάνου, Χρήστος Τεντόμας. Γιατί το ανέβαλε; «Θέλει απόλυτη πλειοψηφία, πείτε το, κ. Τεντόμα», σχολιάζει η σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» Ντίνα Ρέππα.

Το θέμα επανέρχεται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, στις 14 Σεπτεμβρίου. Καταψηφίζει η κ. Ρέππα. Ο Γιώργος Μπρούλιας ενημερώνει ότι η παράταξη Γερουλάνου καταψηφίζει παγίως «όλες τις θέσεις στάθμευσης» και είναι ο τελευταίος που προλαβαίνει να μιλήσει πριν ο κ. Τεντόμας ανακοινώσει νέα αναβολή του θέματος, εφόσον κατέστη σαφές ότι δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πιθανόν να ακολουθούσε και τρίτη απόπειρα της δημοτικής αρχής, ωστόσο… την πρόλαβαν οι εξελίξεις. Με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών (ν. 4735/2020, άρθρο 40) που ψηφίστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, η αρμοδιότητα παραχώρησης θέσεων στάθμευσης σε μόνιμους κατοίκους περνά από το δημοτικό συμβούλιο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Στη σημερινή της συνεδρίαση θα εξεταστεί το αίτημα του πρωθυπουργού. Μετά την υπόθεση με τα 473 «εξαφανισμένα» οχήματα και την υπόθεση αμνήστευσης των προ δεκαετίας αξιόποινων πράξεων αιρετών και υπαλλήλων, αποδεικνύεται ότι υπήρξε και τρίτος «πονοκέφαλος» στον Δήμο Αθηναίων που… ανακουφίστηκε με τον ίδιο νόμο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:30