search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:24
MENU CLOSE

Το F-35 βρυχάται: Μετέφερε και εκτόξευσε με επιτυχία πυρηνική βόμβα (Video)

25.11.2020 15:04
Το F-35 βρυχάται: Μετέφερε και εκτόξευσε με επιτυχία πυρηνική βόμβα (Video) - Media
 
Tις τερατώδεις δυνατότητές του ξεδιπλώνει σταδιακά το μαχητικό 5ης γενιάς των ΗΠΑ, το F-35, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, καθώς μπορεί να παίξει το ρόλο του μαχητικού εναέριας κυριαρχίας, του αεροσκάφους αναγνώρισης και παρακολούθησης και του βομβαρδιστικού επίγειων στόχων.
 
Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό το F-35 πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή μεταφοράς και ρίψης δοκιμαστικής βαρυτικής πυρηνικής βόμβας B61-12 στη Νεβάδα και με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου, όπως ανακοινώθηκε από τα Sandia National Laboratories.
 
Η δοκιμή αυτή, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, ήταν η πρώτη στο Tonopah Test Range των Sandia National Laboratories με το F-35, αλλά και η πρώτη μιας σειράς δοκιμών που θα ολοκληρωθούν με πλήρεις επιδείξεις οπλικών συστημάτων, για να διασφαλιστεί πως η βόμβα θα λειτουργεί πάντα όταν απαιτείται.
 
Κατά τη δοκιμή της 25ης Αυγούστου, ένα F-35A που πετούσε ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου έριξε μια βόμβα B61-12 –που περιείχε μη πυρηνικά και ψευδή πυρηνικά στοιχεία- από ύψος περίπου 10.500 ποδών πάνω από το Tonopah Test Range. Η δοκιμαστική Β61-12 έπεσε στην έρημο στο προκαθορισμένο σημείο περίπου 42 δευτερόλεπτα αργότερα.
 
Αντίθετα με άλλα μαχητικά, το F-35A φέρει τη βόμβα εσωτερικά. Η πρόσφατη δοκιμή ήταν η πρώτη επίδειξη απελευθέρωσης μιας B-61-12 από εσωτερική θυρίδα σε μαχητικό, και η πρώτη τέτοια ρίψη σε ταχύτητες Mach 1 και άνω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:24