search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποια είναι η τακτική «ολοκληρωτικών» ελέγχων για τις μετακινήσεις – Συμφόρηση στους δρόμους

02.12.2020 10:33
Περισσότεροι από 2 τόνοι φρούτα άγνωστης προέλευσης δεσμεύτηκαν στον Πειραιά - Media

 

Νέα τακτική για τον έλεγχο των άσκοπων μετακινήσεων εφαρμόζει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ.

Από την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) διενεργούν τους λεγόμενους «ολοκληρωτικούς ελέγχους». Διακόπτουν δηλαδή εντελώς την κυκλοφορία κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας και ελέγχουν όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς των οχημάτων εάν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Τα σημεία στα οποία στήνονται τα συγκεκριμένα μπλόκα εναλλάσσονται συνεχώς και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Την Τρίτη ενδεικτικά, αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ διενεργούσαν ελέγχους στη Βασ. Σοφίας, στην Κατεχάκη, στην πλατεία Ομονοίας, ενώ τις επόμενες ημέρες έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και περιφερειακά του κέντρου.

«Οι παραβάτες οδηγοί αντιστοιχούν στο 7% έως 10% όσων συνολικά ελέγχονται», δήλωσε στην «Καθημερινή» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σε καθημερινή βάση, επιπλέον 40 σταθερά μπλόκα πραγματοποιεί η Τροχαία στον νομό Αττικής.

Η τακτική αυτή βέβαια δημιουργεί συνθήκες συμφόρησης στους δρόμους της Αθήνας, κλείνοντας ουσιαστικά βασικές αρτηρίες κυκλοφορίες και δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:48