21/01/2021 20:41:03

Κορωνοϊός: Ποια είναι η τακτική «ολοκληρωτικών» ελέγχων για τις μετακινήσεις - Συμφόρηση στους δρόμους

Κορωνοϊός-έλεγχοι: Δεκάδες πρόστιμα και την Πρωτοχρονιά από την ΕΛΑΣ - Media

 

Νέα τακτική για τον έλεγχο των άσκοπων μετακινήσεων εφαρμόζει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ.

Από την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) διενεργούν τους λεγόμενους «ολοκληρωτικούς ελέγχους». Διακόπτουν δηλαδή εντελώς την κυκλοφορία κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας και ελέγχουν όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς των οχημάτων εάν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Τα σημεία στα οποία στήνονται τα συγκεκριμένα μπλόκα εναλλάσσονται συνεχώς και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Την Τρίτη ενδεικτικά, αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ διενεργούσαν ελέγχους στη Βασ. Σοφίας, στην Κατεχάκη, στην πλατεία Ομονοίας, ενώ τις επόμενες ημέρες έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και περιφερειακά του κέντρου.

«Οι παραβάτες οδηγοί αντιστοιχούν στο 7% έως 10% όσων συνολικά ελέγχονται», δήλωσε στην «Καθημερινή» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σε καθημερινή βάση, επιπλέον 40 σταθερά μπλόκα πραγματοποιεί η Τροχαία στον νομό Αττικής.

Η τακτική αυτή βέβαια δημιουργεί συνθήκες συμφόρησης στους δρόμους της Αθήνας, κλείνοντας ουσιαστικά βασικές αρτηρίες κυκλοφορίες και δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.