search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Τσίπρας: Είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές διεθνείς και περιφερειακές ανακατατάξεις

02.12.2020 14:19
«Αγριεύει» ο Τσίπρας: Εξώδικα σε δημοσιογράφους για την υπόθεση του σπιτιού στο Σούνιο (PDF) - Media
 
Με αναφορά στις «ραγδαίες -συχνά επικίνδυνες- γεωπολιτικές εξελίξεις, που μας φέρνουν αντιμέτωπους με σημαντικές διεθνείς και περιφερειακές ανακατατάξεις», σε συνάρτηση και με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, ξεκίνησε την ομιλία του στην τηλεδιάσκεψη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα «για την οποία θα αγωνιστούμε, ότι η επανεστίαση στην πολυμερή διπλωματία και ο διάλογος για ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων, θα αφομοιώσουν τα διδάγματα από τα αδιέξοδα και τα λάθη του παρελθόντος. Και θα οδηγήσουν στην καθιέρωση ενός πιο δίκαιου πλαισίου διακρατικών σχέσεων που θα βασιστεί στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου» και υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο αυτό, το πιο σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα, είναι και θα παραμείνει η προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση των απειλών της Τουρκίας».
 
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που ακολουθεί την υγειονομική και αφού τόνισε ότι προέχει πάντα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών τόνισε ότι με δεδομένα τα μέτρα της ΕΕ και το μαξιλάρι των 37 δισ., «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περισσότερους πόρους και περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικονομία έχει ήδη δεχτεί βαρύτατο πλήγμα καθώς η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, κάνει “πολύ λίγα, πολύ αργά”. Χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ενώ η πολιτική της οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας και σε λουκέτα τις επιχειρήσεις». Στο πλαίσιο αυτό αντιπαρέβαλε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, «στηρίζονται στην ταυτόχρονη ενίσχυση της ζήτησης, δηλαδή του εισοδήματος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αλλά και της προσφοράς, μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών».
 
Όσον αφορά, δε, στην «επόμενη μέρα», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «απαιτείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, συνολικά. Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει ουσιαστικά σελίδα η χώρα καθώς έχουμε στη διάθεσή μας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, που είναι σημαντικοί».
 
Υπογράμμισε, δε, ότι «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική και τα προσόντα της νέας γενιάς. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι συμπεριληπτική και δίκαιη. Να αξιοποιεί το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, να ενισχύει τις συνέργειες και τις προσπάθειες που ενώνουν παραγωγικές δυνάμεις, τομείς και κλάδους».
 
 
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28