26/01/2021 18:10:23

Τετραήμερη εργασία: Ποια χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσής της

Τετραήμερη εργασία: Ποια χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσής της - Media
 
Την μείωση των ωρών εργασίας αλλά και τη μείωση της εβδομάδας εργασίας στις τέσσερις ημέρες εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας ως μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και αρχηγός του αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.
 
Οι δηλώσεις Ιγκλέσια στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTVE έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Unilever ότι θα εφαρμόσει δοκιμαστικά την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία στη Νέα Ζηλανδία για να βελτιώσει την ευημερία των εργαζομένων και να αυξήσει την παραγωγικότητα.
 
Η ιδέα της μικρότερης εβδομάδας εργασίας υπάρχει εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η φετινή πανδημία και ο αντίκτυπός της τόσο στην εργασία όσο και στην διεύρυνση της ανισότητας, την φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο. Επιπλέον έχουν ενταθεί οι εκκλήσεις για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης στους χαμηλόμισθους και τους εργαζόμενους σε πληττόμενους κλάδους παρά την ραγδαία εξάπλωση των προγραμμάτων αναστολών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια των lockdowns.
 
Η πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης συνασπισμού θα συζητηθεί με τα συνδικά και τις εργοδοτικές οργανώσεις στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.
 
Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.