search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:09
MENU CLOSE

Τετραήμερη εργασία: Ποια χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσής της

04.12.2020 19:01
Τηλεργασία: Αυξάνεται στο 60% στον ιδιωτικό τομέα στις «βαθιά κόκκινες περιοχές» - Media
 
Την μείωση των ωρών εργασίας αλλά και τη μείωση της εβδομάδας εργασίας στις τέσσερις ημέρες εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας ως μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και αρχηγός του αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.
 
Οι δηλώσεις Ιγκλέσια στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTVE έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Unilever ότι θα εφαρμόσει δοκιμαστικά την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία στη Νέα Ζηλανδία για να βελτιώσει την ευημερία των εργαζομένων και να αυξήσει την παραγωγικότητα.
 
Η ιδέα της μικρότερης εβδομάδας εργασίας υπάρχει εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η φετινή πανδημία και ο αντίκτυπός της τόσο στην εργασία όσο και στην διεύρυνση της ανισότητας, την φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο. Επιπλέον έχουν ενταθεί οι εκκλήσεις για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης στους χαμηλόμισθους και τους εργαζόμενους σε πληττόμενους κλάδους παρά την ραγδαία εξάπλωση των προγραμμάτων αναστολών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια των lockdowns.
 
Η πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης συνασπισμού θα συζητηθεί με τα συνδικά και τις εργοδοτικές οργανώσεις στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.
 
Πηγή: newmoney.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03