24/01/2021 17:03:31

Παυλάκης: Να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον κορωνοϊό, όχι όσα βολεύουν εμάς

Κορωνοϊός: Η Ρωσία αναπτύσσει 26 εμβόλια - Media

 

Για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία στον κορωνοϊό επισήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ.

«Η λύση περιλαμβάνει το εμβόλιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Το εμβόλιο θα κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο. Ίσως είναι το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Το εμβόλιο θα "δουλέψει" σε μερικούς μήνες μαζί με τα άλλα μέτρα όμως. Για να έχουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ερευνητής σημείωσε πως στην Ελλάδα καθυστερήσαμε να λάβουμε μέτρα για να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Οι ειδικοί από τον Αύγουστο προειδοποιούσαν ότι έρχεται νέο κύμα» ανέφερε και συνέχισε: «Πρέπει να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον ιό, όχι όσα βολεύουν εμάς». 

Αναφερόμενος στον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης αναφέρει ότι αυτό θα καθοριστεί από το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν θα πάρει 2 εκατ. αμέσως. Θα γίνεται συνεχώς παραλαβή νέων παρτίδων. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τσεκαρισμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε σχέση με άλλα εμβόλια, αυτό θα πονάει λίγο παραπάνω. Θα είναι όμως κάτι παροδικό» εξήγησε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.