search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:58
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Απόψε η κλήρωση των προκριματικών – Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική

07.12.2020 08:47
Μουντιάλ 2022: Απόψε η κλήρωση των προκριματικών - Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική - Media

 

Τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 μαθαίνει απόψε η Εθνική.

Στις 19:00 (ΕΡΤ Sports και Novasports 2) πραγματοποιείται η κλήρωση για την ευρωπαϊκή ζώνη, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει δύο θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους στον ίδιο όμιλο.

Οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάταξή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση της βαθμολογίας της FIFA. Τα πέντε γκρουπ αποτελούνται από δέκα ομάδες και το έκτο από πέντε ομάδες.

Θα σχηματιστούν συνολικά δέκα προκριματικοί όμιλοι, εκ των οποίων οι μισοί θα αποτελούνται από έξι ομάδες και οι υπόλοιποι από πέντε. Η ευρωπαϊκή ζώνη διαθέτει 13 εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ. Οι δέκα πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται απευθείας στα τελικά. Οι δέκα δεύτερες ομάδες των γκρουπ μαζί με τις δύο καλύτερες νικήτριες ομάδες γκρουπ του Nations League (που δεν πήραν πρώτη θέση στα προκριματικά) θα δημιουργήσουν τρία «μονοπάτια» playoffs, με ημιτελικούς και τελικό σε έδρα που θα κληρώνεται, με τους νικητές των τριών αυτών… Final Four να παίρνουν τα τρία τελευταία εισιτήρια.

Τα έξι γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

1ο γκρουπ: Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία

2ο γκρουπ: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία

3ο γκρουπ: Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία

4ο γκρουπ: Βοσνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβούργο

5ο γκρουπ: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα

6ο γκρουπ: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο

Η κλήρωση θα αρχίσει από τις ομάδες που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα συνεχιστεί, κατά σειρά, μέχρι το 6ο. Οι ομάδες του 6ου γκρουπ θα κληρωθούν στους ομίλους 6-10, οι οποίοι θα αποτελούνται από έξι ομάδες.

Οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν τον Οκτώβριο του 2021 στα τελικά του UEFA Nations League (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) θα κληρωθούν σε ομίλους των πέντε ομάδων.

Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο οι εξής ομάδες: Γιβραλτάρ-Ισπανία, Κόσοβο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κόσοβο-Σερβία, Κόσοβο-Ρωσία και Ουκρανία-Ρωσία. Σε περίπτωση που κληρωθούν στον ίδιο όμιλο οι παραπάνω ομάδες, αυτομάτως η ομάδα που κληρώνεται δεύτερη θα τοποθετείται στον επόμενο διαθέσιμο όμιλο.

Η διαδικασία των προκριματικών αρχίζει τον Μάρτιο με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στις 24-25, 27-28 και 30-31 του μήνα, ενώ ολοκληρώνεται το Νοέμβριο, στις 11-13 και 14-16 του μήνα. Τα play offs θα γίνουν τον Μάρτιο του 2022, στις 24-25 και 28-29 του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως το Μουντιάλ του Κατάρ θα διεξαχθεί για πρώτη φορά χειμώνα, αρχίζοντας στις 21 Νοεμβρίου και τελειώνοντας στις 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: sportfm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:58