06/03/2021 19:29:52

Κλοπή στο Ψυχικό: Παραβιασμένες από το καλοκαίρι με ειδικό εργαλείο οι 4 θυρίδες

Κλοπή στο Ψυχικό: Παραβιασμένες από το καλοκαίρι με ειδικό εργαλείο οι 4 θυρίδες - Media

 

Δεδομένο είναι πλέον για την Αστυνομία, πως οι τέσσερις θυρίδες του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, παραβιάστηκαν και μάλιστα με την χρήση κάποιου εργαλείου.

Ο δράστης ή οι δράστες, καθώς είναι μάλλον απίθανο να κρύβεται ένα άτομο πίσω από αυτή την κινηματογραφική κλοπή, χρησιμοποίησε κάποιο εργαλείο το οποίο δεν άφησε άμεσα ορατές φθορές και έτσι δεν έγινε και άμεσα αντιληπτή η ενέργεια, παρά μόνο όταν επισκέφτηκε την τράπεζα η πρώτη καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr οι δράστες ενδεχομένως να είχαν πληροφόρηση για το προφίλ των πελατών της τράπεζας και τις θυρίδες που οι πλέον πλούσιοι διατηρούσαν, καθώς δεν άγγιξαν άλλες από τις περισσότερες από 1.000 θυρίδες αντίστοιχων πελατών που είχε το συγκεκριμένο υποκατάστημα και να είχαν μισθώσει θυρίδες για να έχουν άμεση και ανενόχλητη πρόσβαση στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα για ευνόητους λόγους.

Η διαδικασία της λήψης καταθέσεων από τους μισθωτές των θυρίδων συνεχίζεται και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων. Ίσως και από αυτή την διαδικασία και από άτομα που ακόμα δεν έχουν φροντίσει να προσέλθουν, να μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και να στενέψει τον κύκλο των υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική λεία του δράστη ή των δραστών από τις τέσσερις αυτές θυρίδες, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα. Αυτό που χρονικά τουλάχιστον έχουν ως δεδομένο, είναι ότι η πρώτη καταγγέλλουσα, τελευταία φορά που βρήκε άθικτη την θυρίδα της ήταν στις αρχές Αυγούστου, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που επισκέφτηκε ξανά την τράπεζα και ανακάλυψε την απώλεια των περιουσιακών της στοιχείων.

Οι άλλες τρεις κυρίες είχαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να επισκεφτούν τις θυρίδες και ανακάλυψαν την απώλεια πρόσφατα και αφού κλήθηκαν από τις Αρχές να τσεκάρουν τις θυρίδες τους μετά την πρώτη καταγγελία. Κατόπιν αυτών, θεωρητικά το χρονικό διάστημα της κλοπής ενδεχομένως να τοποθετείται στα μέσα Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.