search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:04
MENU CLOSE

Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας για τον ξυλοδαρμό προσφύγων

12.12.2020 10:43
Λέσβος: Κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, προσβολή και ρατσιστικό έγκλημα στους τέσσερις ένστολους - Media

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας που καταγράφησαν να ξυλοκοπούν πρόσφυγες έξω από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στη Μυτιλήνη αναμένεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να ελέγξει την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αιτούντες άσυλο αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στις σκηνές τους τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθη σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03