search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Ραχόι: Η Ισπανία θα ζητήσει διάσωση μόνο μπροστά σε ψηλό κόστος δανεισμού

28.09.2012 10:28
Ραχόι: Η Ισπανία θα ζητήσει διάσωση μόνο μπροστά σε ψηλό κόστος δανεισμού - Media

Την απόφαση της Ισπανικής κυβέρνησης να μην καταθέσει άμεσα επίσημο αίτημα διάσωσης προς τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης γνωστοποίησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ.Ραχόι.

Την απόφαση της Ισπανικής κυβέρνησης να μην καταθέσει άμεσα επίσημο αίτημα διάσωσης προς τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης γνωστοποίησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ.Ραχόι. 

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η Ισπανία προσβλέπει σε υποβολή αιτήματος διάσωσης παράλληλα με την Ιταλία, ώστε να διαπραγματευτεί καλυτέρους όρους, κάτι το οποίο προκαλεί νευρικότητα στις αγορές. 

Ο Ραχόι είπε ότι μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, υπήρξε πτώση στις αποδόσεις των αντίστοιχων ισπανικών  κάτι το οποίο θα επέτρεπε στην Ισπανία να αναβάλει την προσφυγή για περαιτέρω οικονομική βοήθεια. 

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω 100% ότι θα ζητούσα διάσωση», είπε στη Wall Street Journal. 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν απέκλεισε βέβαια την χορήγηση πακέτου διάσωσης στη χώρα του από τους ευρωπαίους εταίρους και ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να κρίνει ότι οι συνοδευόμενοι όροι του θα είναι «λογικοί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01