search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:45
MENU CLOSE

Καρδίτσα: Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση ακόμα στους πληγέντες αγρότες από τον «Ιανό» (Video)

17.12.2020 07:45
Καρδίτσα: Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση ακόμα στους πληγέντες αγρότες από τον «Ιανό» (Video) - Media

 

Αφημένοι πλήρως στην «τύχη» τους φαίνεται ότι είναι οι αγρότες της Καρδίτσας που υπέστησαν καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας του «Ιανού».

Παρότι έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες, οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ ως αποζημίωση.

«Είμαστε μια μεγάλη μερίδα αγροτών που δεν έχουμε πάρει καθόλου προκαταβολή αποζημιώσεων», είπε μιλώντας στο Mega ο Γιώργος Παπαζήσης, αγρότης που έχει πληγεί από την κακοκαιρία.

Ο Γ. Παπαζήσης σημείωσε ότι οι καταγραφές των ζημιών έχουν γίνει ωστόσο οι παραγωγοί δεν έχουν δει χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σημείωσε ότι το πρόβλημα έγκειται σε «αστοχία του δορυφόρου», όπως τους έχουν πληροφορήσει, αφού η καταγραφή των ζημιών γίνεται από δορυφόρο.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, στις 22 Οκτωβρίου θεσπίστηκαν ειδικές διατάξεις για τις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι:

(α) το ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο από τον ΕΛΓΑ καθορίζεται στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής,

(β) ο ΕΛΓΑ μπορεί, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021, να χορηγεί στους δικαιούχους προκαταβολή έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται, και

(γ) διατίθενται – για την κάλυψη της επιχορήγησης προηγούμενων ετών – περαιτέρω πόροι από το Υπουργείο Οικονομικών προς τον ΕΛΓΑ (Ν. 4737/2020 | ΦΕΚ 204 A’/22.10.2020).

Στις 26 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ αποφάσισε την πληρωμή προκαταβολών συνολικού ύψους 26.100.000 ευρώ προς του πληγέντες από τον «Ιανό» αγρότες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26