search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21
MENU CLOSE

Διενέργεια 12.000 τυχαίων rapid tests σε ημερήσια βάση

19.12.2020 08:05
Διενέργεια 12.000 τυχαίων rapid tests σε ημερήσια βάση - Media

 

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε  τη διενέργεια 12.000 τυχαίων rapid tests σε ημερήσια βάση, για τη λεπτομερή παρακολούθηση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η πρώτη ομάδα 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου – Ποιο sms στέλνουμε.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα testing.gov.gr, η οποία αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία από το βράδυ της Δευτέρας. Το πρόγραμμα των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, χωρίς να απαιτείται η καταβολή τιμήματος.

Η πρώτη ομάδα 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, ενώ τα πρώτα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, στις 28 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία 386 σημείων ελέγχου, εκ των οποίων:

278 σημεία εξέτασης σε Κέντρα Υγείας
98 σημεία εξέτασης από Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων
10 σημεία εξέτασης από Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΔΥ
Θα αποστέλλεται αρχικά ένα SMS με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η λήψη του αιτήματος, στη συνέχεια ένα δεύτερο με το οποίο θα γίνεται ενημέρωση για το εάν έγινε δεκτό το αίτημα και ένα τρίτο, με τον χώρο και τον χρόνο στον οποίο θα διενεργείται η εξέταση.

Κατά τη διάρκεια του lockdown το SMS με το ραντεβού επιτρέπει τη μετακίνηση. Το SMS με το ραντεβού δικαιολογεί 3ωρη αποχή από την εργασία.

Οι πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα δεν θα πρέπει να περιμένουν αλλά να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους. Η αίτηση δεν εξασφαλίζει άμεσο έλεγχο, καθώς η επιλογή είναι προϊόν τυχαιοποίησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:20