search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:37
MENU CLOSE

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων και η ανησυχία των Υπουργών

21.12.2020 06:36
Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων και η ανησυχία των Υπουργών  - Media

 

Σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο” της “Καθημερινής”, “οι υπουργοί το τελευταίο διάστημα παραγγέλνουν σχεδόν άπαντες δημοσκοπήσεις, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους… υπολοίπους.

Γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη της εφημερίδας: 

Θεωρώ πως δεν έχει τόση σημασία η δημοφιλία και θα σας πω παρακάτω γιατί. Αλλο είναι το σημαντικό που προκύπτει από τουλάχιστον 2-3 διαφορετικές μετρήσεις και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πολιτικό σκηνικό τους επόμενους μήνες. Αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτοπροσδιοριζόμενων «κεντρώων» ψηφοφόρων δηλώνει «εγκλωβισμένο» στη Ν.Δ. Το μεταφράζω ως δυσαρέσκεια προς πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θέλουν να πάνε προς τα εκεί.

Αρνητικό ρεκόρ

Θα σας πω ακόμη ένα στοιχείο που μου μετέφεραν από αυτές τις δημοσκοπήσεις, που δείχνει το κενό στον κεντρώο χώρο. Από τη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», μόλις το 13%-15% δηλώνει πως μπορεί να κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμπειροι περί τα δημοσκοπικά μού είπαν πως είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά που λαμβάνει αξιωματική αντιπολίτευση και απαντά πειστικά στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά του.

Η γνώμη του Μητσοτάκη

Και για να κλείσω αυτό που σας έλεγα για τη δημοφιλία υπουργών. Η απάντηση ποιον θεωρείτε πιο επιτυχημένο υπουργό είναι ατελής εκ φύσεως, γιατί έχει συνήθως να κάνει με το θέμα που είναι στην επικαιρότητα. Είναι προφανές πως ο υπουργός Υγείας θα είναι ψηλά σε μια περίοδο με τα θέματα υγείας πρώτα στην ατζέντα. Αντίθετα, ο υπουργός Ενέργειας ή Ναυτιλίας δεν έχει «ύλη» να δώσει, όπως μου το είπε τεχνοκράτης των δημοσκοπήσεων. Συνεπώς θα είναι πιο κάτω. Αρα, μη δίνετε τόση σημασία στη δημοφιλία, που είναι φωτογραφία της στιγμής. Και όπως μου λένε, ούτε ο Μητσοτάκης δίνει…”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01