search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα τα Χριστούγεννα – Πρόταση να κλείνουν δρόμοι από τις 22:00

22.12.2020 13:25
Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα τα Χριστούγεννα - Πρόταση να κλείνουν δρόμοι από τις 22:00 - Media

 

Έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τις οποίες θα περιγράψει το σχέδιο για τους ελέγχους που θα γίνονται τα Χριστούγεννα προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα.

Σε επιφυλακή είναι η αστυνομία προκειμένου τις επόμενες ημέρες να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα που είναι σε ισχύ ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Εκκλήσεις, συστάσεις και οδηγίες δίνονται τις τελευταίες ημέρες από λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση, που αφήνουν ένα μικρό «παράθυρο» ελευθερίας τις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ξεδιπλώσει το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή τις γιορτές σήμερα το απόγευμα στις 18:00 κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Στην ενημέρωση θα είναι και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης καθώς και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας τα Χριστούγεννα αναμένεται να μπουν «κρυφά ρεβεγιόν» αλλά και η τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο που έχει επιτρέψει η κυβέρνηση για το γιορτινό τραπέζι είναι τα 9 άτομα, με την επισήμανση ότι το ρεβεγιόν θα γίνει μεσημέρι και όχι το βράδυ. Οι πολίτες μπορούν να στέλνουν τον κωδικό SMS 6 στο 13033 για τη μετακίνησή τους. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει τεθεί στο τραπέζι και πρόταση να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση μετά τις 22:00 από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια και ΚΤΕΛ, καθώς και στους δρόμους. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα τυχόν υπαίθρια «κορονοπάρτι» ενώ έλεγχοι θα γίνονται και στις πλατείες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01