search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Rapid test: Πόση άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι για δωρεάν έλεγχο κατά του κορωνοϊού

23.12.2020 07:23
Rapid test: Πόση άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι για δωρεάν έλεγχο κατά του κορωνοϊού - Media

 

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να επιλέξει μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr να υποβληθεί σε δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Για το σκοποό αυτό μπορεί να ζητήσει και τρίωρη άδεια μετ’ αποδοχών από τον εργοδότη του.

Σύμφωνα με το άρθρο 71 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, προβλέπονται τα εξής:

«εργαζόμενος ο οποίος επιλέγεται για δωρεάν έλεγχο κατά του κορωνοϊού COVID-19, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής του στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί προς τον σκοπό αυτό, και εφόσον η ώρα διενέργειας του ελέγχου ορίζεται εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας του, δικαιούται να απουσιάσει από την εργασία του για τρεις ώρες με άδεια του εργοδότη του, χωρίς περικοπή των αποδοχών του.

Ο εργαζόμενος, όπως αναφέρει το insider.gr, υποχρεούται να γνωστοποιήσει στον εργοδότη του το μήνυμα (sms) που του έχει αποσταλεί από την αρμόδια αρχή, στο οποίο προσδιορίζονται η ημερομηνία, ο τόπος διεξαγωγής (διεύθυνση του κέντρου ελέγχου) και η ώρα του προγραμματισμένου ελέγχου, καθώς και βεβαίωση πραγματοποίησής του.

Το μήνυμα (sms) που έχει αποσταλεί στον εργαζόμενο από την αρμόδια αρχή υπέχει και θέση δικαιολογητικού μετακίνησης κατά τη διάρκεια των ισχυόντων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να γίνονται 12.000 τυχαία τεστ ανά ημέρα. 

Η πρώτη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ειδοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να γίνονται 12.000 τυχαία τεστ ανά ημέρα. 

Η πρώτη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ειδοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01