search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03
MENU CLOSE

Γώγος: «Κρίσιμοι οι επόμενες τρεις μήνες» – Τι λέει για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού (Video)

24.12.2020 08:45
Αισιοδοξία από Γώγο: Πιθανώς σε δύο εβδομάδες άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – Τι είπε για την εστίαση - Media

 

Αισιόδοξος δήλωσε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 , σημειώνοντας ότι τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν μια καλύτερη εικόνα από ότι φοβόμασταν, καθώς όπως είπε τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τα 1000.

«Ελπίζουμε στη συνέχεια να έχουμε καλύτερα δεδομένα αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό ανέφερε ότι στόχος είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού και προσέθεσε ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε ένα “τείχος προστασίας” εφόσον ο κόσμος εμβολιαστεί» και ότι μέχρι την άνοιξη είναι πιθανό να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Ωστόσο, σημείωσε πως είναι σημαντικό να πειστεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο. Χαρακτήρισε λογικές τις επιφυλάξεις του κόσμου και τόνισε ότι ο οικογενειακός γιατρός θα έχει σημαντικό ρόλο για την ενημέρωση του πληθυσμού.

Χαρακτήρισε κρίσιμους του επόμενους τρεις μήνες, καθώς όπως είπε τον Μάρτιο θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από τα εμβόλια. «Ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να φυλαχτεί αυτό το διάστημα και να πειθαρχήσει στα μέτρα ειδικά αυτές τις ημέρες των εορτών», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις είπε ότι είναι λογικό ο ιός να μεταλλάσσεται , ωστόσο τόνισε ότι οι μεταλλάξεις δεν είναι τέτοιες που μπορεί να επηρεάσουν το εμβόλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03