26/02/2021 08:42:31

Τσίπρας: Αντί ενίσχυσης του ΕΣΥ επικοινωνιακό σόου υπουργών και γραμματέων με το εμβόλιο

Τσίπρας: Αντί ενίσχυσης του ΕΣΥ επικοινωνιακό σόου υπουργών και γραμματέων με το εμβόλιο - Media

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά υπουργοί και γενικοί γραμματείς έχουν αναδυθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με το εμβόλιο στερώντας το – εφόσον προς το παρόν ο αριθμός των δόσεων είναι περιορισμένος – από υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως «ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή».

Ωστόσο, ασκεί κριτική για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και τους Γενικούς Γραμματείς: «Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

Σημειώνει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου».

Παραπέμπει δε στις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια και επαναλαμβάνει το αίτημα για ενίσχυση του ΕΣΥ: «Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες».

Τέλος, αποδίδει στον πρωθυπουργό την ευθύνη στη διαχείριση της πανδημίας: «Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.