Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
1 κοτόπουλο μεσαίο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια
400 γραμμάρια τοματάκια κονσέρβας αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγη κανέλα και δάφνη (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
250 γραμμάρια φέτα σε κύβους
Λίγες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατίζετε και το ραντίζετε με το ξύδι. Το αφήνετε για μισή ώρα περίπου μέχρι να απορροφήσει το ξύδι. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το μισό λάδι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ξύδι που είχε περισσέψει από τη μαρινάδα, ρίχνετε τα κρεμμύδια ξανά μαζί με τα τοματάκια, την κανέλα, και τη δάφνη αν χρησιμοποιήσετε. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στη διάρκεια του μαγειρέματος, αν «σωθεί» η σάλτσα του, θα προσθέσετε λίγο νεράκι. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά (περίπου 5 λεπτά) θα προσθέσετε τις ελιές κομμένες σε φέτες και τη φέτα σε μικρούς κύβους. Μόλις λιώσει η φέτα και ανακατευτεί με το κρεμμύδι, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.